BOOM
verhalen

Een kleine
geschiedenis
van Almere
Nederlandse naam   roepnaam   latijnse naam   bomenkrant   genootschap   colofon  

Ben te Raa Boom

[locatie]
Beginbos
Vroege Vogelbos
langs een pad in het bos
[gps]

52.350791, 5.211788 E 5°12'42.44" N 52°21'2.85"
[plantdatum]
1994
[Nederlandse naam]

Ginkgo Biloba

[latijnse naam]

Japanse notenboom

[categorie]
officiële en niet officiële bomen

Ben te Raa Boom


De schrijver van de teksten op deze website heeft, toen hij op het Eksternest werkzaam was, onder werktijd een artikel vervaardigt en daarvoor, na publicatie in een landelijk tijdschrift, een vergoeding ontvangen van zeggen en schrijven honderd Nederlandse guldens.

Dat was aan een ieder bekend die het wilde weten. Maar, in het stuk staat iets over de 'meerkernige opzet' van Almere en dat bevalt sommigen niet, meer in het bijzonder enkele personen hoog in de gemeentelijke organisatie.

Zoals gebruikelijk in een ambtelijke orgaan gaat dan een vermaning uit, via de hiërarchische weg, helemaal tot aan beneden aan toe. Daarbij zwelt zo'n berisping aan tot orkaankracht.
De chef die de berisping moet overbrengen is Hans Warrink.
Waarom hij de vermaning nooit heeft overgebracht, heeft hij nooit verteld. Ofwel hij vond het onzin, die kans is groot, ofwel hij moet gedacht hebben 'het ene oor in, het ander oor uit'.
 
Ben-te-Raa-Boom
Ook daarin zou hij gelijk hebben gehad.

Al goed, het voorval was memorabel genoeg om een boom te planten. Ten slotte was er een budget. Van de honderd gulden is een Ginkgo Biloba aangeschaft en geplant bij de vijver vlak achter het Eksternest.
Een mooi beeld, zo'n boom van voor de ijstijd in een zo jong, nieuw bos. En met bladeren die het midden houden tussen die van de loofboom en de naaldboom: de waarheid is altijd relatief.